Krydderplanter

Kjørvel 'vertissimo'
Anthriscus cerefoliu. Søtlig krydret, anislignende smak og duft. De sarte, friske bladene høstes før blomstring. Finklipte blader kan fryses ned til vinterbruk. Meget anvendelig i suppe, saus, salat, omelett og tørket som te.

Basilikum 'Large leaf'
Ocimum basilicum. Smaksrik salatbasilikum. Dette er en høy sort med store blader som er tilpasset friland, potter og blomsterkasser. De lyselilla blomsterknoppene er både dekorative og spiselige.

Karse
Lepidium sativum. Vitaminrik krydderurte som er hurtigvoksende. Dyrkes inne året rundt. Karse har kraftig kryddersmak og egner seg perfekt til pynt på børdmat, salater, sauser etc

Krydder gressløk 'staro ub'
Allium schoenoprasum. Frodig, mørkegrønn mellomstorbladet gressløk. Gir høy avling. Forkultivering anbefales. Til både frilands- og drivhuskultur.

Kinesisk gressløk
Allium tuberosum. Deilig krydderurt med mild hvitløksmak. Friske blader anvendes f.eks. i salater, dressinger og som dekorasjon. Også veldig god i sauser og kjøttretter.

Basilikum 'Salat basilikum'
Ocimum Basilicum L. Store, grønne, smakfulle og krøllete blader. Herlig i salat eller som dekorativ krydderurt.

Peppermynte
Mentha piperita. Deilig som frisk krydderurt eller tørket til te. Anvendes i salater, supper og gryteretter

Lavendel blå
Lavandula angustifolia. Flerårig, fantastisk, duftende staude. Blomstene kan anvendes som tørket krydder i farse- og gryteretter. Blomstene kan også anvendes i duftposer som anbringes i garderobeskapet og virker avskrekkende på møll.

Dill 'sari'
Anethum graveolens. Sterk aromatisk, hurtig voksende og bladrik urte. Behagelig smak. Særlig velegnet som krydderurt til fiske- og grønnsaksretter.

Koriander 'Marino'
Coriandrum sativum. Koriander er en dekorativ krydderplante med mild karrismak.

Timian 'Di Roma'
Thymus vulgaris. Vakker flerårig middelhavsurt med herlig krydderduft og smak. Velegnet som krydder i supper, pizza, kjøtt-, fjærkre- og fiskeretter.

Ramsløk 'Forest Floor'
Allium ursinum. Får blader med mild hvitløkssmak. De unge bladene er rike på C-vitamin og smaker best som dampet, i wokretter, i grønnsaksmos eller frisk snittet i salater og som krydderurt.